Петро Порошенко завжди повністю дотримувався українського законодавства під час перетину державного кордону, включно з його поїздкою на Мальдіви в 2018 р., заявляють в пресслужбі партії «Європейська солідарність».

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті політсили у вівторок вдень в зв'язку з повідомленням Держбюро розслідувань про те, що воно розслідує можливі факти організації незаконного переправлення через держкордон експрезидента.

«У всіх випадках, коли Петро Порошенко перетинав державний кордон, він робив це згідно з законом. Це так само стосується і вильоту на Мальдіви на початку 2018 року», - сказано у повідомленні.

Також в пресслужбі «Європейської солідарності» звертають увагу на те, що «за традицією, першим новину про чергове »розслідування« повідомив (ексзаступник голови адміністрації президента часів Віктора Януковича, юрист Андрій - ІФ) Портнов.

Також в »Євросолідарності« відреагували на заяву Портнова про нібито порушені проти Порошенка кримінальні справи в Панамі.

»Щодо заяв пана Портнова про нібито порушені проти Петра Порошенка кримінальні справи в Панамі пресслужба уповноважена заявити, що у Порошенка немає компаній в цій країні", - йдеться в заяві.

При цьому в пресслужбі політсили нагадали, що стаття 385 Кримінального кодексу Панами передбачає відповідальність за брехню під присягою.

Нагадаємо, раніше пресслужба ДБР заявила, що вивчає можливі факти організації незаконного переправлення через державний кордон України експрезидента Петра Порошенка.

ІА "Вголос": НОВИНИ