Про це повідомляє «Корупція.Інфо».

– Понад 70 працівників поліції тиждень працювали цілодобово над розкриттям цього злочину, – каже начальник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол. – У перший же день після вбивства ми з’ясували повністю весь маршрут жертви, осіб, які з нею контактували, та тих, хто міг мати причетність до вбивства. Ми відібрали і вилучили одяг цих людей, біологічні зразки, в тому числі – й підозрюваного. До речі, до нього ми повернулися на третій-четвертий день, коли зрозуміли, що будь-хто інший вчинити цей злочин не міг.

Доказами вини підозрюваного є краплі крові дівчини зсередини його штанів, мовляв, очевидно, зовні вже встигли почистити.

– Він нам усе розповів, спочатку сам, потім у присутності батька, – каже Богомол. – Рідні затриманого знали про те, що він накоїв, з першого ж дня, але нікому нічого не казали. Ймовірно, ще й намагалися приховати сліди злочину – зокрема, випрали його одяг.

Журналістам правоохоронці продемонстрували фрагменти кількох телефонних розмов між рідними затриманого, а саме між його матір’ю, братом та батьком, де вони обговорюють скоєне і те, що до вбивства причетний їхній родич.

– Коли брат прийшов до підозрюваного і той розповів усю цю історію, йому стало погано, втратив свідомість, – продовжує головний поліцейський області. – Ми надавали йому допомогу, він плакав, підозрюваний теж плакав, каявся. Брат знав про те, що підозрюваний вбив, в першу ж ніч після скоєння злочину. Думаю, що мама теж про це знала. Про це, зокрема, свідчать їхні дзвінки до свідків і їх прохання сказати, що, мовляв, в нього був не ніж, а плоскогубці. Мати не розуміє, як таке могло статися. А ще не розуміє, чому, якщо його не били, а він сам у всьому зізнався.

Зараз із Києва до Тернополя прибула спеціальна перевірка, яка проводитиме службове розслідування і відповідно дасть оцінку діям поліцейських у розслідуванні цього кримінального провадження.

А поки затриманий перебуває у Теребовлянському ІТТ і його щодня привозять до Тернополя на проведення слідчих дій, де він бачиться з мамою.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ