В окупованому Росією Криму екс-депутат Верховної Ради України Олег Царьов викупив на торгах за 160,3 млн руб. кримські пансіонати «Дніпро» і «ХІІТовець». Ці бази відпочинку колишній український нардеп із 2015 року орендував у окупантів.

Про це повідомляють «Примечания».

За час оренди Царьов вклав у них понад 30 млн рублів і був готовий реконструювати за свої гроші, а управління розділити з так званою владою Криму, але пансіонати виставили на продаж.

На початку квітня «влада» Криму виставила на продаж чотири південнобережних пансіонати. Зокрема, «ХІІТовець» (60,4 млн рублів) і «Дніпро» (99,9 млн руб), розташовані в алуштинському «Професорському куточку». Крім будівель, лоти включали рухоме майно – обладнання, офісну техніку, готельний інвентар, товарно-матеріальні цінності та передавальні пристрої.

У ВК-спільноті «м. Алушта, пансіонат ХІІТовець» повідомляється, що обидва пансіонати (+«Дніпро») уже давно не працюють. У 2016-му після декількох років простою пансіонат запрацював, хоча стан і «Дніпра», і «ХІІТовця» залишав бажати кращого. Але незабаром прийом відпочивальників припинився.

29 квітня на сайті торгів були опубліковані протоколи про підсумки електронних аукціонів. Із них випливає, що на обидва об'єкти було подано по одній заявці від ялтинського ТОВ «Ветеран». За даними з відкритих джерел, директором ТОВ «Ветеран», зареєстрованого в Ялті, є Ніна Василівна Царьова. Засновниками фірми виступає Олег Царьов і ТОВ «Сельбілляр», що належить йому.

Згідно з процедурою, якщо до участі в аукціоні допущена лише одна заявка, він визнається недійсним, водночас договір у підсумку укладається з цим єдиним заявником за стартовою ціною.

Вартість двох угод сумарно обійдеться ТОВ «Ветеран» у 160,3 млн руб.

Як писав «Вголос», раніше стало відомо про великі відкати та «віджаті» квартири колишнього топ-чиновника Кличка.

ІА "Вголос": НОВИНИ