19 березня голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич повторно звернувся до голови облради Олександра Ганущина стосовно скликання позачергової сесії у зв’язку із гострою потребою медичних закладів в засобах захисту та обладнанні для подолання епідемії коронавірусу.

Свободівець вважає, що в цій ситуації обласна рада має відшукати ресурси, а також закликати до цього інші місцеві ради Львівщини.

Як зазначає Олег Панькевич, учора стало відомо, що у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні зросла до 31 особи кількість пацієнтів з підозрою на COVID-19 і медики просять про допомогу.

«Головний епідеміолог Львівської області Наталя Тімко повідомила в соцмережах, що лікарня потребує допомоги. Зокрема, є потреба в одноразовій постелі, ліжках, концентраторах кисню, костюмах біозахисту, латексних рукавицях, захисних окулярах, респіраторах з НЕРА-фільтром, потрібні швидкі тести на грип та коронавірус, а також інші речі. Медики просять про допомогу благодійників. Однак вважаю, що в цій ситуації передусім має відшукати ресурси обласна рада», - зазначає Олег Панькевич.

Він нагадує, що на минулій позачерговій сесії щодо епідемії коронавірусу депутати не змогли ухвалити жодного рішення.

«Закликаю Вас скликати позачергову сесію, на якій розглянути вкрай важливе питання: про заходи щодо протидії поширенню епідемії коронавірусу на Львівщині, зокрема, виділити кошти на найнагальніші потреби, доручити ЛОДА розробити програму із протидії епідемії коронавірусу (або внести необхідні зміни й доповнення до чинної Комплексної програми підтримки охорони здоров’я Львівської області на 2017-2020 роки). Також пропоную рекомендувати місцевим радам Львівщини виділити кошти на першочергові потреби в подоланні епідемії коронавірусу», - наголошує Олег Панькевич.

Нагадаємо, 16 березня 2020 року голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич звернувся до голови облради Олександра Ганущина стосовно скликання позачергової сесії у зв’язку із загрозою здачі державних інтересів перед ворогом та епідемією коронавірусу.

ІА "Вголос": НОВИНИ