Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповіла голова ГО «Громадська рада Львівщини» Олена Пономарева.

«Наказ – це єдине правильне рішення в тих умовах, які зараз склалися. Мені дуже шкода, що наші батьки…як юридично, так і фінансово – неграмотні і не розуміють про що йдеться. Всіх лякає казначейський рахунок. Тільки з бюджету розвитку міста школи отримують майже 154 млн грн на галузь освіти. Всі чудово розуміють, що є такий ланцюжок, як батьки-керівники навчальних закладів-чиновники. Чиновники видають, батьки збирають. І знаєте, дійсно величезна проблема в керівниках навчальних закладів, які за останні роки дуже звикли не давати фінансовий запит. А навіщо, якщо поруч є батьки?», - пояснила вона наказ, який підписали цього тижня у міському управлінні освіти.

Як відомо, у Львові заборонили збирати з батьків гроші на школу та дитячі садки. Згідно із документом, кошти можуть перераховуватись на офіційні рахунки лише із доброї волі батьків:

«На жаль, в нас дуже багато випадків, коли батьки проходять через тиск, шантаж, погрози дітям. Цей наказ був більше для освітян. Вони давно вже не збирають гроші – для цього в них є пара бойових мам, які собі вирішили зробити батьківський комітет. Дійшло до того, що відбувається такий тиск на родину, коли мама падає перед директором на коліна і кричить, що віддасть всі гроші, тільки дитину аби не рухали. Тому вийшло так, що цей наказ – захист батьків від батьків».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ