Пральні машини, кухонні комбайни, комп’ютери, мікрохвильовки, дитячі іграшки та інші побутові речі, заплямовані кров’ю українських цивільних осіб.

Акцію «Пам’ятники мародерству» провели сьогодні, 8 квітня, у Львові під стінами російського консульства.

Як розповіла «Вголосу» активістка Ірина Сало, всі українці стежать за повідомленнями Служби безпеки України, які оприлюднюють фото, відео, а також записи розмов російських окупантів, де вони вихваляються мародерствами в Україні.  

«Окупанти пишаються тим, що вони набрали кросівки, унітази, що вони везуть гарні речі, при цьому, вбивши власників цих речей. Не знаю, чи хтось залишився байдужим після прослуховування цих розмов», - каже вона.

Саме тому львів’яни вирішили провести арт-акцію та перетворити всі консульства та посольства росії в усьому світі на пам’ятники мародерству.

Ірина Сало каже, що армія окупантів, які вдерлися до України, - це армія мародерів та ґвалтівників, що ризикує своїм життям заради мікрохвильовки. При цьому вони в цьому зізнаються не соромлячись. Понад те, вони цим пишаються.

«Ми хочемо звернутися до всього світу, аби вони звернули увагу чим насправді займається «друга армія світу». У них нема нічого святого», - каже активістка.

До участі в акції вже зголосилися активісти з Польщі та Німеччини.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», у Бучі ідентифікували 163 убитих окупантами українців.

ІА "Вголос": НОВИНИ