Про це понтифік сказав під час нічної різдвяної Святої Меси, яку він очолив 24 грудня 2015 року в базиліці Святого Петра у Ватикані, повідомляє Радіо Ватикан.

Євхаристійне богослужіння розпочалося «Календою» – стародавнім урочистим звіщенням про народження Ісуса, яка пригадує історію спасіння від створення світу, покликання Аввраама, через вихід з єгипетської неволі та звіщення пророків аж до народження Месії у Вифлеємі Юдейському. Після його завершення Святіший Отець зняв покрівець зі статуї Дитяти Ісуса, поставленої перед престолом, а діти з країн, які Папа відвідав у цьому році, поклали до стіп Дитятка квіти.

Папа Римський сказав: «Коли чуємо про народження Христа, дозвольмо, аби це Дитя промовило до нас; закарбуймо у своєму серці Його слова, не відвертаючи погляду від Його обличчя. Якщо візьмемо Його у свої обійми й дозволимо Йому обійняти нас, Воно принесе нам такий мир серця, який не знатиме кінця».

Також Глава Католицької Церкви наголосив, що «Спаситель світу прийшов, аби причаститися нашій людській природі», а тому «ми вже більше не самотні». Різдвяна ніч пригадує нам, «ким ми є» та вказує «шлях, яким слід пройти, аби досягти до мети». Це означає, що ми «не можемо залишатися бездіяльними», а «йти, щоб побачити нашого Спасителя, покладеного в яслах».

Папа сказав,  що народжене Дитя вчить нас, що є насправді суттєвим у нашому житті. За словами Папи Франциска, «у суспільстві, яке часто сп’яніле споживацтвом та приємностями, надміром та розкішшю, показовістю та нарцисизмом», Воно призиває нас до поміркованої поведінки.

«З цієї Дитини, що носить у Своєму обличчі відбиток добра, милосердя й любові Бога Отця, випливає для всіх нас, Її учнів, обов’язок, як навчає апостол Павло, «зректися злодіянь» та багатств світу, щоб жити «у поміркованості, справедливості й побожності» (Тит 2,12)», – сказав понтифік.

Наприкінці Святої Меси Папа під час процесійного походу переніс статую Дитяти Ісуса до ясел у вертепі, спорядженому в базиліці Святого Петра.

Як писав «Вголос», у римо-католиків сьогодні Різдво Христове. https://vgolos.com.ua/news/u_rymokatolykiv_sogodni_rizdvo_hrystove_202601.html

ІА "Вголос": НОВИНИ