Фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді в повному складі подала до ради підписи за скликання позачергової сесії з вимогою скасувати підвищення ціни на газ.

Про це повідомив голова фракції Олег Панькевич, передає прес-служба партії

Він звернувся із листами до голів фракцій та груп Львівської обласної ради, в яких закликав їх долучитися до ініціативи скликання XVIII позачергової виїзної сесії Львівської обласної ради.

Свободівці пропонують провести засідання в столиці, біля будинку уряду, й закликають голів фракцій та груп також зібрати підписи за цю ініціативу. Також фракція скерувала звернення голові облради Олександрові Ганущину, пропонуючи йому скликати позачергову сесію.

«Підписи депутатів фракції ВО «Свобода» щодо скликання сесії зареєстровані в апараті Львівської обласної ради. Пропонуємо на пленарному засіданні позачергової сесії обласної ради розглянути питання про звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо скасування підвищення ціни на газ для населення», - йдеться в листах.

Нагадаємо, що 25 жовтня 2018 року на сесії Львівської обласної ради голова фракції ВО “Свобода” Олег Панькевич запропонував провести виїзне позачергове засідання сесії біля стін Кабінету Міністрів України з вимогою скасувати недавнє підвищення тарифів на газ для населення. Однак ініціатива націоналіста не набрала достатньої кількості голосів. «Львівська обласна рада вже має досвід проведення таких сесій. Зокрема, ми збиралися в Києві, протестуючи проти ухвалення закону про мови  Ківалова-Колесніченка. Вважаю, що зараз серйозна ситуація, яка потребує від нас належної реакції», - зазначив Олег Панькевич.

Також більшість не підтримала звернення облради з вимогою скасувати підвищення тарифів на газ для населення.

Як писав «Вголос», Гройсман зазначив, що з 1 листопада ціна на газ для населення складе 8 550 гривень за тисячу кубометрів газу.

ІА "Вголос": НОВИНИ