«Після запуску гарячої води комунальні служби зафіксували 300 пошкоджень труб», — повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв у Facebook.

Пошкодження цілодобово ліквідують 34 аварійні бригади комунального підприємства «Київтеплоенерго». «Намагаємося максимально оперативно відновити гарячу воду усім, хто ще залишився без неї», — написав він.

16 жовтня у Києві взялся відновлювати гаряче водопостачання, але гаряча вода зʼявилася ще не в усіх районах. Крім цього, кияни скаржаться, що температура води у гарячих кранах недостатньо висока. Влада міста обіцяє, що впродовж двох тижнів у місті ввімкнуть опалення.

Проблеми з опаленням і гарячим водопостачанням у Києві почалися після того, як місто припинило співпрацювати з підприємством «Київенерго» та вирішило передати контроль над опаленням і гарячою водою комунальному підприємству «Київтеплоенерго».

Компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати з цим підприємством нові угоди на постачання газу, доки воно не візьме на себе борги «Київенерго» перед НАК у розмірі близько 5,5 млрд грн. Після кількох місяців перемовин це питання узгодили. «Нафтогаз» 9 жовтня підписав мирову угоду з «Київтеплоенерго», яке визнало себе правонаступником «Київенерго».

ІА "Вголос": НОВИНИ