Про це він заявив в інтерв'ю «Укрінформу».

«Метушня навколо допиту мене у справі Умерова» - старий процесуальний трюк. Якщо є необхідність видалити захисника з процесу, достатньо його допитати в якості свідка за цим процесом. І все. Розповідаю, як технічно може виглядати спроба допитати мене й вивести зі справи. Слідчий раз надішле мені повістку, два. Я не явлюся. Тоді він може прийняти рішення про примусовий привід», - сказав Полозов.

Далі, за його словами, дії можуть бути досить жорсткі, аж до «мішка на голову» і доставку у будівлю ФСБ у непримітному автобусі. У кабінеті слідчого Полозову гіпотетично не треба буде нічого говорити, спростовувати або доводити. Достатньо самого факту його присутності й складання протоколу слідчим.

«Якщо ж я відмовлюся щось говорити й підписувати протокол, слідчий викличе двох понятих, які засвідчать відмову від надання свідчень, відмову від підпису протоколу. Але сам протокол існуватиме! І на цій підставі суддя у справі Ільмі Умерова буде змушений відвести мене в якості захисника», - резюмує Полозов. Він характеризував усю цю метушню ФСБ як спробу «переламати адвокатську таємницю через коліно».

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ