Львівський пам`ятник до сторіччя ЗУНР від Львівської міської ради насправді ще не відкрили, а пластуни, ніби-то запрошені на подію, просто пили там чай.

Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» заявив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

За словами архітектора, оскільки об`єкт ще не завершений, то відкривати його ніхто й гадки не мав. Мовляв, він, як і міський голова Львова, прийшли до меморіалу, втім пластунів, яких преса пов`язала із відкриттям, туди не запрошували.

«Я про цю подію дізнався з Фейсбуку. Прийшов подивитись, як освятили пам`ятник, і побачив, що є така ініціатива. Я не знаю, чому вона була присвячена», - зазначив Юліан Чаплінський.

Втім, коли ж буде відкриття пам`ятника, архітектор також не знає. Мовляв, не він його будує: «Ви хочете сказати, що кожну подію, яка курується міською радою, я маю знати? За це може відповідати, як мінімум, райадміністрація, як максимум – люди, які повинні відслідковувати цю програму відповідно до сесії».

На думку головного архітектора міста, свою роботу він уже виконав – організував конкурс і проектні роботи.

Нагадаємо, у програмі «Правда. Розслідування» йшлося про те, що у закупівлях на встановлення меморіалів ЗУНР знайшли ознаки фіктивності торгів. Більше – у відео. Прямі ефіри «правди. Розслідування» дивіться щочетверга о 19.45 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ