[media=154161,154162,154163,154164,154165] 

Щодо очільника міста порушено низку сфабрикованих кримінальних проваджень.  Слідчим у більшості з них є прибічник «русскава міра» Алєксандр Усік, який відкрито поширює на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомлення пре-служби кума Путіна Медведчука та наклепницькі матеріали проти міського голови Конотопа. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Очільник Конотопа Артем Семеніхін зазначає, що кримінальні провадження щодо нього мають виключно політичний характер: «Ці справи є виконанням політичного замовлення щодо мене. Їхня мета – не допустити мене до участі в наступних виборах міського голови в разі їхнього призначення. Натомість, зараз йдеться про те, аби відбулися перевибори міської ради – відповідне звернення я вже скерував до парламенту. Через політичні амбіції місцевих антиукраїнських сил Конотоп уже три місяці не може нормально працювати, адже контрольовані екс-регіоналами фракції постійно зривають засідання міської ради. Але їм цього мало й руками прихильника Медведчука, чий шабаш я нещодавно розігнав у нашому місті, щодо мене одне за одним фабрикують кримінальні провадження. Цікаво, що ще й сфальшований протокол про корупцію поліціянти мені вручили наступного дня після того, як відбувся розгін сепаратистського збіговиська».

До прикладу, один із протоколів про корупцію, які склали на Артема Семеніхіна, стосується голосування, в якому він не брав участі. Зокрема, йдеться про рішення щодо заробітної платні міського голови, яке було ухвалено ще наприкінці 2015 року. Згідно із законодавством, міський голова мав би право участі в голосуванні, якби про конфлікт інтересів він оголосив публічно. Однак очільник Конотопа під час ухвалення цього рішення не голосував. Водночас він письмово повідомив міську раду про конфлікт інтересів. Слід зазначити, що надбавки до платні, які міський голова отримав серед інших співробітників міськвиконкому, він постійно витрачав на волонтерську допомогу військовим та важкохворим дітям.

Тим часом місцеві підприємці неодноразово повідомляли, що слідчий Усік, який веде більшість кримінальних проваджень щодо Артема Семеніхіна, змушує їх говорити, буцімто вони дають хабарі міському голові. Натомість від слідчого вони отримують обіцянки того, що отримають зелене світло для розширення бізнесу, якщо звинуватять очільника міста. До того ж, торік широко розійшлася інформація про те, що цей «правоохоронець» побив дівчину в нічному клубі: http://sts.sumy.ua/srime/u-nichnomu-klubi-konotopa-slidchiy-politsiyi-pobiv-divchinu.html. Окрім того, слідчий був фігурантом кримінальної справи про корупцію (дача хабара у розмірі 3 тисячі доларів), однак перед кримінальною відповідальністю він так і не постав.

Нагадаємо, як писав «Вголос»,  30 травня 2017 року міський голова Конотопа Сумської області, свободівець Артем Семеніхін оголосив про розпуск міської ради. Відповідне звернення націоналіст скерував до Верховної Ради України. Причиною для такого кроку став кількамісячний саботаж роботи міськради з боку частини депутатського корпусу. Зокрема, йдеться про колишніх «регіоналів» та їхніх поплічників – фракцію «Самопомочі».

https://vgolos.com.ua/news/miskyy_golova_konotopa_artem_semenihin_ogolosyv_pro_rozpusk_miskoi_rady_267472.html

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ