Про це повідомив речник відомства Олег Слободян,  передає Радіо Свобода.

«Пункт пропуску зачинений не з вини прикордонників, а через те, що сталося – натовп, підбурюваний політиками і на чолі з Саакашвілі, прорвав прикордонну охорону на пункті пропуску «Шегині», було масове порушення кордону. В оточенні цього натовпу кордон порушив і Саакашвілі, народні депутати і навіть представники ЗМІ», – сказав Слободян.

Раніше сьогодні Міхеїл Саакашвілі, лідер партії «Рух нових сил», колишній голова Одеської ОДА, колишній президент Грузії і колишній громадянин України, потрапив на територію України. Перед цим поблизу пункту пропуску «Шегині» виник стихійний мітинг, стався «прорив» кордону.

Як уже писав Вголос, натовп прихильників буквально вирвав Саакашвілі в українських прикордонників, політик уже прямує до Львова. Як з'ясувалося, ні Міхо, ні нардепи, які його супроводжували, не проходили контролю в українських прикордонників.

У ДПСУ вже заявили, що звернуться за цими фактами до прокуратури.

Генпрокурор Юрій Луценко звинуватив Міхеїла Саакашвілі у нищенні держави і обіцяв йому кримінальну відповідальність за нинішній прорив. Також ДПСУ заявила, що під час «прориву» Саакашвілі постраждали прикордонники.

У МВС кажуть, що постраждали 11 поліцейських та 5 прикордонників.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ