Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Нині ми бачимо, що деякі країни все більше трансформують свою політику в бік необмежених попереджувальних дій наступального характеру. В результаті у стратегічно важливих для Росії районах зростає конфліктний потенціал. Виникають загрози, не враховувати які ми не можемо», – сказав Путін.

Він підкреслив, що «у зв’язку з цим Росія і далі зміцнюватиме свою безпеку, насамперед за рахунок удосконалення військової організації, активної взаємодії з державами, які прагнуть до миру, стабільності та розвитку».

Путін відзначив помітне підвищення оснащеності збройних сил Росії новою зброєю і технікою.

«Усі останні роки ми модернізуємо збройні сили, робимо їх сучасними, мобільними, здатними виконувати найбільш непрості завдання. Так, минулого року було вдосконалено систему повітряно-космічної оборони, створено потужне угруповання військ у Криму, укріплено зону безпеки в Арктиці, помітно підвищується оснащеність збройних сил новою зброєю і технікою», – сказав Путін.

Він зазначив, що «нарощуються темпи реалізації держоборонзамовлення».

«За підсумками 2014 року вони перевищили планові показники», – уточнив Путін, додавши, що також зараз у Росії інтенсивно ведуть бойову підготовку військ.

ІА "Вголос": НОВИНИ