САП оскаржила запобіжні заходи підозрюваним у справі «Роттердам+».

Про це повідомляє прес-служба САП в Facebook.

Не погоджуючись з вказаними рішеннями суду, прокурорами САП оскаржила обрані запобіжні заходи до суду апеляційної інстанції.

В апеляційних скаргах прокурори наголошують на необхідності обрання запобіжних заходів відповідно до ролі кожного у вчиненні вказаного злочину, а також розміру завданих збитків – а саме ексначальнику управління енергоринку НКРЕКП у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн гривень та чинному директору ДП «Оператор ринку» - тримання під вартою із 50 млн гривень застави.

«Приймаючи рішення про застосування запобіжних заходів фігурантам провадження, суд фактично підтверджує обґрунтованість підозр та наявність певних процесуальних ризиків», -йдеться у повідомленні.

Додамо, що директору держпідприємства суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення майже 2 млн гривень застави.

До іншого підозрюваного суд застосував запобіжний захід у вигляді застави у розмірі майже 2 млн гривень з покладенням певних процесуальних обов’язків.

Нагадаємо, один із співробітників ДТЕК, якому минулого тижня НАБУ адресувало підозру, за власною ініціативою прибув до бюро для участі в процесуальних діях – раніше, аніж було заплановано.

ІА "Вголос": НОВИНИ