Скандальний глава ДФС Роман Насіров програв позов на мільйон гривень проти лікаря Максима Соколова, котрий свідчив у суді про стан його здоров’я.

Як повідомляє «Українська правда», Шевченківський райсуд Києва не задовольнив позов Насірова до лікаря, котрий свідчив у справі проти нього.

Як інформує «Центр протидії корупції», що суддя відмовила в задоволенні позову повністю.

Рішення суду можна оскаржити впродовж місяця.

Адвокат Насірова Костянтин Дорошенко повідомив, що буде рекомендувати подавати апеляцію, однак остаточне рішення ухвалить його підзахисний.

Як писав раніше «Волос», Насіров звинувачував лікаря та медичний заклад у розголошенні діагнозу та у наданні йому допомоги без згоди.

Екс-посадовець просив визнати ці дії незаконними та компенсувати йому 1 мільйон гривень.

Сам Насіров на засідання не прийшов.

Його захисник наполягав, що в Інституті кардіології не мали права проводити примусове обстеження на підставі постанови детектива НАБУ та без згоди Насірова.

Крім того, лікар Максим Соколов нібито порушив лікарську таємницю, коли розповів у суді про діагноз екс-очільника ДФС.

Представники лікарні та Соколова наполягали, що Насіров був без тями, його офіційних представників не було, тому отримати згоду було неможливо, а медики надавали йому невідкладну допомогу.

Сам лікар пояснив, що перед ним у суді про діагноз розповідали адвокат і прокурор, тому він не вважає це таємницею.

Крім того, Соколов наголосив, що підписав документ про кримінальну відповідальність за надання недостовірних свідчень або відмову свідчити.

Як писав «Вголос», Романа Насірова поновили на посаді керівника ДФС.

Також стало відомо, коли Насіров вийде на роботу. Причому він уже встиг похвалитися небаченими «реформами» та пообіцяв негайно розпочати роботу в ДФС.

Натомість уряд оскаржить поновлення Насірова на посаді голови ДФС.

У Києві люди вийшли на протест через поновлення Насірова на посаді.

ІА "Вголос": НОВИНИ