Посадовцю Міністерства фінансів США було висунуто звинувачення у розголошенні звітів про фінансові операції низки організацій пов'язаних із Дональдом Трампом і Росією, в т. ч. колишній голово. передвиборчої кампанії Трампа Пола Манафорта, повідомляють американські ЗМІ.

Посадовець міністерства Наталі Мейфлауер Сурс Едвардз незаконно розголосила документи — звіти про підозрілі операції, журналістові агенції BuzzFeed News. Про це йдеться в звинуваченні. В звинуваченні названо більше десятка новинних статей, які містили інформацію, що ґрунтувалася на вмісті звітів про підозрілі операції, а також описі подій, що збігаються у судових документах і в статтях, опублікованих BuzzFeed.

Едвардз, котра є провідним радником мережі з розкриття фінансових злочинів Міністерства фінансів США FinCEN висунули звинувачення в розкритті інформації без відповідних повноважень на це, повідомляє CNN.

Повідомлення, які вона, за звинуваченнями, розголосила, стосувалося не лише Манафорта, але й його бізнес-партнера Ріка Гейтса, посольства Росії та Марії Бутіної, котру звинувачують у шпигунстві на користь РФ.

За звинуваченнями, з жовтня 2017 року, Едварз використовувала програму зі шифрування та пересилала електронні зображення документів журналісту. В серпні 2018 року, наприклад, Едвардз і журналіст обмінялися 541 повідомленням, йдеться у звинуваченні.

ІА "Вголос": НОВИНИ