Представники Львівщини Оксана Лівач, Валерія Терета, Аліна Мельник і Павло Коростильов вже забезпечили Україну ліцензіями для участі у найпрестижніших змаганнях світового спорту.

Про це повідомила Львівська ОВА.
 
Тиждень тому борчиня вільного стилю зі Львівщини Оксана Лівач здобула іменну ліцензію на участь у XXXIII Олімпійських Іграх в Парижі. А все завдяки історичній перемозі під час Європейського міжнародного ліцензійного турніру в Азербайджані. Наша спортсменка здолала Марію Стаднік, вихованку львівської школи боротьби, чотириразову призерку Олімпійських Ігор, яка з 2007 року представляє Азербайджан.

Як розповіла Оксана Лівач, останній місяць перед змаганнями готувалась до боротьби саме з опоненткою.

«Ми всі приблизно на одному рівні, відтак тут важливими є тактика, техніка тощо. Дуже важливими є фізичне відновлення та, звісно, ціль — перемога», — зазначила спортсменка, як вже з понеділка знову повертається до активних тренувань.

Оксана Лівач та ще троє видатних представників Львівщини - Валерія Терета (веслування на байдарках і каное), Аліна Мельник (гімнастика художня) і Павло Коростильов (стрільба кульова) — вже забезпечили Україну ліцензіями для участі у найпрестижніших змаганнях світового спорту.

Очільник області Максим Козицький привітав спортсменку та побажав подальших перемог.

«До складу спортсменів-кандидатів на участь в ХХХІІІ Олімпійських Іграх увійшло 55 представників Львівщини з 14 видів спорту. Вже чотири ліцензії і розраховуємо, що це не кінець, а результат свідчить про високий рівень  підготовки та талант спортивного потенціалу Львівщини", — зазначив Максим Козицький. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ