Лікарі застерігають: надмірне споживання червоного м'яса, яке є корисним для організму, може зашкодити.

Про це інформує eatthis.com.

Збільшення ваги

Часте вживання соковитих стейків і чізбургерів призводить до збільшення ваги, оскільки вони містять багато калорій. Щоб уникнути цього, необхідно їсти розумні порції яловичини (85-110 г) і віддавати перевагу нежирним частинам, таким як вирізка або стегно.

Неприємний запах з рота

Тим, хто зіткнувся з цією проблемою, варто звернути увагу на кількість споживаного м'яса. Коли воно перетравлюється, тіло виробляє аміак в якості побічного продукту, який може викликати неприємний запах з рота.

Підвищення рівня холестерину

Занадто велика кількість насичених жирів здатна підвищити рівень холестерину в крові. Щоб цього не допустити, необхідно вибирати пісніші шматки м'яса. В даний час дослідження показують, що споживання до 170 г нежирної яловичини в складі збалансованої дієти не чинить негативного впливу на рівень холестерину. Ці результати відображені в рекомендаціях Американської кардіологічної асоціації.

Закрепи

У тих, хто їсть занадто багато м'яса і не отримує достатньої кількості клітковини з продуктів, можуть виникати закрепи. Хоча яловичина є джерелом одних з найзасвоюваніших білків, занадто часте вживання призводить до порушення збалансованої дієти. Контроль за споживанням м'яса і продуктів, багатих на клітковину, а також збереження гідратації – це методи, які допоможуть уникнути проблеми.

Проблеми із зачаттям

Вибір білка на рослинній основі або продуктів, багатих на омега-3 жирні кислоти, а також обмеження кількості червоного та обробленого м'яса призводить до поліпшення фертильності у жінок. Про це свідчать результати дослідження, опублікованого в журналі «Фертильність і стерильність».

У чоловіків червоне м'ясо пов'язують з меншою кількістю сперматозоїдів. Дієтолог Мелісса Гровс Азарро рекомендує обмежувати його споживання до 1-2 разів на тиждень, віддаючи перевагу жирній рибі (лосось) і корисним рослинним білкам (сочевиця і нут).

Неприємний запах тіла

Споживання надмірної кількості білка може призводити до неприємного запаху тіла. Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Chemical Senses, чоловіки, які уникали червоного м'яса протягом 2 тижнів, мали більш привабливий і приємний запах в порівнянні з тими, хто його їв.

ІА "Вголос": НОВИНИ