Сполучені Штати Америки очікують, що президент Росії Володимир Путін та американський лідер Дональд Трамп обговорять на полях саміту G20 в Осаці Іран, Україну, Сирію, Близький Схід, питання контролю над озброєннями і поліпшення двосторонніх відносин.

Про це заявив представник американської адміністрації високого рангу, пише «Сегодня».

«Президент Трамп чекає зустрічі з президентом Путіним на G20. Це звичайний захід, який відбувається в таких випадках, це не офіційний саміт, але очікується, що це буде розмова, яка буде зосереджена насамперед на питаннях регіональної безпеки, зокрема Ірану, України, Сирії, Близького Сходу, вони також торкнуться теми контролю над озброєннями і поліпшення двосторонніх відносин. Офіційної повістки немає, але це ті теми, обговорення яких очікується», – сказав він.

Водночас президент РФ Володимир Путін заявив, що і Росія, і США зацікавлені в діалозі.

«У них своє уявлення про те, як вирішуються ті чи інші питання, у нас є свої. Але без діалогу знайти консенсус неможливо. Тому щойно вони будуть готові – будь ласка, ми з задоволенням будемо розвивати ці відносини», – додав Путін.

Крім того, російський президент запевнив, що Сполучені Штати муситимуть самостійно вирішувати, чи потрібен їм діалог із Росією.

«Це нехай вони самі там вирішують, потрібно їм розвивати відносини з Росією чи ні. Тому потрібен діалог – будь ласка, ми готові. Не потрібен – ми почекаємо, поки вони дозріють», – сказав він.

Нагадаємо, Зеленського не запросили на саміт  G20.

ІА "Вголос": НОВИНИ