Уряд прийняв рішення, що ціна на газ для населення не перевищуватиме 6,99 грн за кубометр до квітня, тобто до кінця опалювального сезону.

Про це інформує Урядовий портал з посиланням на інтерв'ю прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля в етері програми «Сніданок з 1+1».

За його словами, це обмеження можуть зняти лише у разі зниження біржових цін. Він сказав, що верхня межа не може перевищувати 6,99 грн за кубометр. Шмигаль також зауважив, що вона триматиметься на цьому рівні принаймні упродовж карантину або або до кінця опалювального сезону у квітні. Далі все залежатиме від ситуації. Очільник уряду припустив, що ціна може різко впасти. В такому разі це обмеження знімуть.

Також Шмигаль повідомив, що Кабмін розробить річний газовий продукт. Це означає, що ціна на газ для населення буде фіксованою упродовж року. Це дасть змогу захистити людей від непередбаченого зростання ціни.

Він також повідомив, що восени минулого року десятки тисяч українців підписали річні контракти на постачання газу за ціною 4,70 грн за кубічний метр. За його словами, така практика активно використовується в Європі.

Також він зазначив, що доручив Антимонопольному комітету та профільним міністерствам віднайти порушення та зловживання на газовому ринку і вжити відповідних заходів. Водночас уряд і профільний комітет ВР працюють над урегулюванням ціни за постачання газу.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ