Фракція ВО «Свобода» у Львівській міській раді вимагає від Служби безпеки України негайно припинити будь-яку діяльність Комуністичної партії та притягнути до кримінальної відповідальності усіх її активних діячів.

Проект відповідного звернення до голови СБУ Івана Баканова на сесії ЛМР 5 березня зачитав депутат-свободівець Андріян Гутник. Згодом депутати голосуватимуть за реалізацію відповідної ініціативи.

«Як стало відомо із засобів масової інформації, 22 лютого цього року у Києві відбувся з’їзд забороненої Комуністичної партії України.

Під час цього партійного з’їзду відбувалось нагородження так званих «заслужених комуністів» Київської області, обговорення планів цієї партії на 2020 рік — активної розбудови місцевих осередків, відзначення всіляких комуністичних і радянських свят, можливих заходів щодо святкування 150 років з дня народження лідера більшовицького вождя Володимира Леніна, майбутню участь партії у виборах. Фактично, йдеться про відновлення повномасштабної політичної діяльності комуністів в Україні.

Наголошуємо, що з 2015 року в Україні діє Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Комуністична партія, яку законодавчо заборонили після Революції гідності, активно веде свій сайт, не менш активно розповідає про Сталіна, Лєніна та інших комуністичних злочинців та провадить відверту злочинну пропаганду в різних регіонах України.

Ми, депутати Львівської міської ради, вимагаємо негайної реакції на такі протиправні факти від органів національної безпеки - повної заборони діяльності Комуністичної партії в Україні та притягнення усіх її активних діячів до кримінальної відповідальності за чинним законодавством. Вважаємо неприпустимим будь-які можливі натяки на повернення у легальне русло відверто промосковських сил у нашій державі», - йдеться у тексті звернення.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ