Очільник Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФС Роман Неговєлов, якого у жовтні затримали за отримання хабаря у розмірі 200 тисяч доларів США, понад 10 років був співробітником Служби безпеки України.

Крім того, стало відомо, що хабар він вимагав у дилера препаратів німецького виробництва.

Про це повідомляє програма «Наші Гроші з Денисом Бігусом».

Журналісти зазначили, що представники фармацевтичного бізнесу відкрито розповідали про те, що Неговєлов, який тоді працював в СБУ, приїжджав до них та вимагав так звані «відкати» з угод на постачання ліків за держзакупівлями, а за відмову бізнес отримав декілька кримінальних проваджень.

Влітку 2020 Неговєлов перейшов у Державну фіскальну службу.

Журналістам також вдалося з'ясувати, що компанія, у якої чиновник нібито вимагав хабар - один з найбільших  постачальників німецьких препаратів ТОВ «Юбіай фарм трейд».

Відповідно до попередньої інформації, за «винагороду» вони хотіли закрити провадження щодо ухилення від сплати податків.

Варто зауважити, що правоохоронцям про злочини посадовця повідомили саме бізнесмени, яким вдалося задокументувати факт шантажу, вимагання та передачі першого траншу хабаря.

Історія з дилером німецьких препаратів

Заступник очільника «Юбіай фарм трейд» Петро Зорич заявив, що він був особисто знайомий з Неговєловим і той часто пропонував йому «допомогти» з вирішенням проблем в органах.

Зорич зауважив, що наприкінці жовтня затриманий раптово зацікавився справами компанії, в якій він працює, а наступного ранку співробітники ДФС прийшли в їхній офіс з обшуками.

За його словами, далі він зателефонував посадовцю, який запропонував зустрітися і вирішити усі питання «по-тихому».

Зорич наголосив, що не пропонував Неговєлову хабар, мовляв, суму у розмірі 300 тисяч американських доларів озвучив саме чиновник.

«Високий тариф» та затримання

Нібито Неговєлов пояснив, що такий «високий тариф» містив у собі долю для Офісу генпрокурора.

Зорич також розповів, що фіскал запевняв його, що може подати відповідні запити до головного офісу компанії в Німеччину, заарештувати рахунки.

Крім того, бізнесмен зауважив, що чиновник запропонував йому платити певну суму кожного місяця.

Зрештою Зорич домовився з чиновником, що заплатить йому 200 тисяч доларів двома траншами.

Під час передачі грошей Неговєлова затримали правоохоронці.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ