Представники українських гуртів «Тартак», «Океан Ельзи» та «Бумбокс» заявили, що не давали дозвіл на використання їхніх пісень на концертні з нагоди Дня Незалежності України.

Про це вони повідомили у Facebook.

Зокрема, речниця гурту «Океан Ельзи» Вікторія Хоменко відзначила, що до них ніхто не звертався щодо прав на виконання композиції гурту на концерті.

Крім того, на офіційній сторінці гурту у Facebook  було опубліковане звернення до Офісу президента.

«Україна - це Європа. Європа - це повага до прав, в тому числі авторських. Чи не так, Офіс президента України?», - йдеться в повідомленні.

Продюсер гурту «Бумбокс»  Олексій Согомонов теж заявив, що ніхто не звертався до них щодо прав на використання композиції групи.

Лідер «Тартаку» Олександр Положинський також повідомив, що пісні гурту взяли для концерту, не спитавши його.

Нагадаємо, що сьогодні, 24 серпня, відбувся концерт «Пісенна історія сучасної України» в рамках заходів святкування 29-го Дня Незалежності. На ньому пісню «Вахтерам» гурту «Бумбокс виконали »Время и Стекло«, а »Там, де нас нема« »Океану Ельзи" — хор й Вєрка Сердючка.

Пісні гурту «Тартак» «Понад хмарами» і «Ні, я не ту кохав» виконали Ніна Матвієнко і Потап із Павлом Зібровим відповідно.

Наразі Офіс президента ніяк не прокоментував дані заяви.

Як писав «Вголос»:

  • У понеділок, 24 серпня, в столиці України одночасно відбулося два святкування Дня Незалежності — Марш захисників України та концерт, організований Офісом президента. У першому заході участь взяли ветерани, які захищали Україну від російської агресії, а на другому зокрема з російськими піснями виступили відомі співаки.
  • У поліції розповіли про ситуацію під час урочистостей до Дня Незалежності України.

ІА "Вголос": НОВИНИ