Про це йдеться в передовиці видання The New York Times, передає Голос Америки.

Нападники могли використати доступ до бухгалтерської програми українського виробника M.E.Doc, що працює на базі Microsoft, просто як вхід до систем уряду та великих компаній, пише The New York Times. «Тепер є свідчення того, що декілька активних заражень вірусом-вимагачем почалось із запланованих оновлень програми M.E.Doc», – заявив Microsoft у середу.

«Ви не нападаєте напередодні Дня Конституції без причини», – зазначив Крейґ Вільямс, головний дослідник підрозділу Cisco Tallos в коментарі виданню.

«Йдеться не про гроші, ця атака спрямована на дестабілізацію роботи великих компаній і уряду. Ви завдаєте подвійного удару: спершу йде кібератака, а потім організації змушені закривати діяльність», – заявив колишній заступник голови Британської державної Служби комунікацій.

«Експерти більше не вважають, що метою нападу були гроші, адже механізм для збору цих грошей вірусом був непродуманий, – повідомляє CBC.

«Вони не використали сайти TOR, які б генерували адреси для Bitcoin,всі Bitcoin надходили на одну адресу і їх неможливо було розрізнити», – зауважив Майк Чобанян, експерт з цифрових валют в коментарі CBC.

З 2014 року нападники використовують кращі методи збору грошей, зазначив Чобанян.

«Не віриться, що атака була добре продуманим вірусом-черв'яком, приєднаним до жахливої якості модуля-вимагача, розробленого якимось невдахами, які нічого б не отримали від злочину», – сказав в коментарі CBC News Ніколас Цівер з Інституту комп'ютерних наук в Берклі. На його думку, це був складний напад, який маскувався під вірус-вимагач.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ