У центрі Львова, коло пам'ятника Іванові Федорові, на імпровізованому книжковому ринку, продовжують продавати продукцію з радянською та російською символікою.

Про це «Вголосу» повідомив представник руху «Суспільство майбутнього», боєць 80 ОДШБ Антон Петрівський.

За його словами, зараз він перебуває у Львові у короткій відпустці. І, походячи повз імпровізований книжковий ринок коло Івана Федорова, військовослужбовець звернув увагу, що тут продають речі з російською та радянською символікою. 

«Найбільший шок у мене був від значка, на якому вигравіювано герб росії і вказано роки 1918 - 2008 та написано Київ-Єкатєренбург. Я не знаю що це означає. Але сам факт, що на ньому є теперішній герб росії. І це продається у центрі Львова», - каже Антон Петрівський.

І риторично питає що ще має статися, щоби у Львові перестали продавати продукцію з символікою окупанта - колишньою радянською та теперішньою російською. 

«Герб московії в центрі Львова! Я не знаю скільки московських ракет має впасти на українські міста і скільки русскі мають вбити українців, щоб у Львові перестали продавати речі з радянською і російською символікою?», - говорить боєць.
 
За його словами, ще до повномасштабного вторгнення ветерани російсько-української війни неодноразово викликали поліцію та вказували на порушення законодавства. А також зверталися до міської ради Львова з вимогою заборонити продаж з символікою окупанта. Проте, ніхто не реагує.

 
Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», минулого року 14 жовтня, в День захисників ветеран російсько-української війни Ігор Фльорко так само зауважив, що у Львові порушують  Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Стаття 436-1 цього закону передбачає за поширення комуністичної символіки обмеження або позбавлення волі строком до п’яти років. Проте продавці цього сміття не тільки не придбали його, а спровокували бійку, в якій звинуватили ветерана. В результаті поліція відкрила кримінальну справу за хуліганство, яка зараз перебуває в суді. 
 
Нещодавно Ігор Фльорко, який зараз служить у 80 ОДШБ, приїжджав з передової до Львова на суд. Але вже тут дізнався, що розгляд всіх справ, в яких сторонами є учасники бойових дій, відкладено до їхньої демобілізації. То ж боєць скористався вільним часом і відкрив кав'ярню, де однією з послуг є можливість витерти ноги об прапор росії.   
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ