У вівторок, 20 листопада, суддя Соснівського районного суду Черкас Сергій Пироженко повинен зачитати повний текст ухвали щодо підозрюваних у вбивстві та катуванні журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляє "Інсайдер".

Активісти і друзі Василя Сергієнка прийшли до слідчого ізолятора. Приятель убитого Сергієнка Олег Собченко повідомив, що за Вадима Мельника внесли заставу 2 млн грн. Цю інформацію йому підтвердили в прокуратурі.

Керівник СІЗО Роман Дяченко підтвердив, що за Мельника внесли заставу. "Сьогодні вранці внесли заставу. Він буде звільнений протягом доби згідно з чинним законодавством", — сказав він.

Після такого рішення суду черкаські журналісти склали заяву, та вимагають від суду найскорішого завершення розгляду і винесення вироку. Вони обурені діями суддів, котрі відпустили Мельника та Горбенка. Звяву журналісти готуються передати судді під час оголошення ним тексту ухвали.

Також прокурор Антон Греков розповів журналістам, що подав клопотання до суду на зміну запобіжного заходу на тримання під вартою підозрюваних.

"Жодних перешкод для того, аби суддя розглянув клопотання сьогодні, як на мене, у суду немає", — упевнений він.

Прокурор припустив, що Мельник після внесення застави може уникати слідства, або впливати на свідків.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ