У Києві в неділю, 23 червня, під час проведення маршу «КиївПрайд» усі підрозділи системи Міністерства внутрішніх справ будуть задіяні у патрулюванні міста.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, повідомляє прес-служба МВС. Він закликав учасників маршу рівності і їх опонентів не вдаватися до провокацій і нагадав, що закон один для всіх

«Ми провели зустрічі з організаторами акції і розуміємо масштаби маршу, тому для забезпечення безпеки на вулиці вийдуть усі підрозділи системи МВС. Наша позиція залишається незмінною – на першому місці для нас безпека громадян. Тому керівники на місцях повинні знати, що від них вимагають і контролювати ситуацію на ввіреній їм ділянці. До проведення заходів ми залучаємо всі підрозділи ДСНС, поліції, а також підрозділи поліції діалогу», – сказав Яровий.

Як писав «Вголос», близько 15 військових вийдуть на марш рівності у Києві. Ідея створити окрему колону ЛГБТ-військових та їхніх союзників прийшла до добровольця батальйону “Донбас” Віктора Пилипенко після того, як він зробив публічний камінг-аут в 2018 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ