Комісія облради підтримала ініціативу свободівців та громадських активістів про виділення 400 тисяч гривень на придбання житла Ользі Ільків при внесенні змін до показників обласного б’юджету.

Додамо, що комісія отримала лист Львівської міської ради, де зазначено, що для колишньої зв’язкової УПА підшукали квартиру площею 46 кв. м. на вулиці Княгині Ольги у м. Львові, і житло відповідає вимогам з огляду на похилий вік та стан здоров’я Ольги Ільків.   

Нагадаємо, що за клопотанням ГО «Об’єднання українок «Яворина» та депутатів від ВО «Свобода», рішенням обласної ради 2016 року було передбачено співфінансування у сумі 400 тисяч гривень на придбання житла Ользі Ільків як субвенція із загального фонду обласного б’юджету міському б’юджету м. Львова. Ще 400 тисяч мало бути виділено з б’юджету м. Львова. Але міська влада не виділила коштів і не придбала квартиру.

21 березня 2017 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Ольга Шайдулліна закликала владу невідкладно передбачити б’юджетне фінансування та придбати житло для багатолітнього політв’язня, зв’язкової Романа Шухевича Ольги Ільків.  Вона заявила, що обласна влада, а також міський голова Львова винні, що квартиру не придбали торік.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ