Про це він заявив сьогодні, 24 травня, на прес-конференції, яка відбулась у Львівській ОДА.

«Ми живемо не тільки в час гібридної війни на Сході, ми живемо і час гібридної війни у Львові. Сайти сьогодні розриваються від інформації, яку я розглядаю тільки як п’яту колону у Львові, - наголосив він. - Комусь не подобається мистецтво балету? Комусь не подобається наш, так би мовити, інтелектуальний продукт у вигляді танків? Ви вже написали. Ось де є гібридна війна вже на наших теренах. Я це не сприймаю. Якщо ви ставите провокаційні питання, значить ви належите до тої п’ятої колони».

За його словами, організатори заходу мають дати завтра достойну відсіч на закиди. «Там буде інсталяція гусениць, які «тримають» на собі болото зі Сходу України. Мені сказали їх не чистити, заборонили чистити. І на них працюватимуть артисти балету Львівської національної опери», - зазначив Василь Вовкун.

А співачка Ірина Доля, зі свого боку, зазначила: «Знаєте, в чому проблема: моя, ваша як журналістів? Такий провінційний містечковий настрій».

Зазначимо, програма відзначення Днів Європи у Львові викликали жваве обговорення журналістів та громадськості у соцмережах.  Дійство має відбутись на території Львівського бронетанкового заводу, туди запросили 350 гостей, які мають дотримуватись дрес-коду. Запрошених мають розважати співаки, а також артисти балету на фоні бронетехніки, яку пригнали з АТО. 

До слова, на прес-конференції також була присутня директор департаменту з питань культури, національностей та релігії ЛОДА Христина Береговська.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ