Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Організатором конференції є ГО Всеукраїнське об’єднання українок «Яворина». Її голова український політик, «свободівка» Ірина Сех вважає, що така конференція необхідна, оскільки поблизу Львова на Грибовицькому сміттєзвалищі недавно сталась екологічна катастрофа.

«Ця конференція відбувається саме у Львові, бо ми тут зіткнулись з екологічною проблемою. У Львові трапилось екологічне лихо, яке назрівало давно, бо владі до цього не було діла. От власне і Львів є таким прикладом, як не можна себе поводити із твердими побутовими відходами. Сама конференція складається з трьох частин. Перша – це інструменти впливу громадськості на розв’язання екологічних проблем, друга – це поводження з відходами та третя – регіональні екологічні загрози», - зазначила Ірина Сех.

За результатами конференції громадські діячі та екологи схвалять спільну резолюцію щодо подальших змін в екологічному законодавстві.

«Сьогодні за результатами роботи буде ухвалена резолюція, звернення до центральних органів влади та до місцевих щодо нагального ухвалення як програм загальноукраїнських, змін до законодавства так і конкретних дій в екологічному плані. Тут є не тільки представники громадських організацій, а й є науковці, експерти, тому плануємо розробити план, яким ми разом з громадськістю можемо впливати на довкілля», - додала Ірина Сех.

Еколог Алла Войцехівська зазначила, що така конференція необхідна, щоб привернути увагу до екологічних проблем

«Моя доповідь про ситуацію, яка склалася з відходами в країні і про шляхи вирішення цієї проблеми. Зараз такий момент, коли потрібно консолідуватися, зібратися зі силами і допомагати. Саме сьогодні ми шукатимемо шляхи вирішення з екологічних проблем, бо у нашої влади дуже недбале ставлення до довкілля, починаючи по всій вертикалі: з адміністрації президента й до органів місцевого самоврядування. Сьогоднішні екологічні закони не відповідають європейським нормам. Наше міністерство екології через мораторій не здійснює перевірку тих підприємств, які мають справу із токсичними відходами», - зазначила Алла Войцехівська.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ