Поки українці пікетували проти нецільового використання бюджетних коштів, у Львові на вулиці Мучній, активно стелять бруківку на тротуарі.

Ремонт проводять неподалік будинку Андрія Садового. 

Частину коштів на ремонт виділили з міського бюджету

За словами мешканців, замінити бруківку вони вирішили начебто самостійно. Тож власними силами закупили покриття, а от гроші на все інше їм виділили з  міського бюджету. 

«Орган місцевого самоврядування прокладав силовий кабель і запропонували нам поставити бруківку. Ми тільки купували бруківку, а пісок, поребрик, щебінь, робоча сила - це все дає місто», – зазначив мешканець вулиці Мучна Віталій Єфіменко.

Українці протестували проти недоцільного використання коштів

Ремонтують тротуар працівники Львівського комунального підприємства « Шляхово- ремонтне підприємство Личаківського району». Стелять, за нашою інформацією, одну з найдорожчих бруківок. І це після того, як у низці українських міст, зокрема Львові, люди виходили на мітинги проти нецільового використання коштів.

Зокрема, вимагали від місцевих влад спрямувати більше коштів на армію, а не на будівництва стадіонів, зміни бруківки, ремонт будівель та вулиць.

На людей падають балкони, а влада ремонтує дороги

Про недоречність проведення таких робіт говорять і місцеві активісти. За їх словами якщо вже і проводити ремонтні роботи у Львові, то зовсім за іншою специфікою. 

"Склалось таке враження, що є певні бюджетні ресурси, і їх розподіляють так, щоб нікому не було образливо, щоб всі ЛКП мали роботу та могли заробити. 

У той час, коли місто не справляється з дощами, коли балкони падають і люди гинуть, мер Андрій Садовий займається чимось не тим", – наголосив громадський діяч Юрій Ситник. 

Раніше Зеленський закликав справедливо використовувати кошти

На недоречності використання бюджетних коштів для оздоблення міст неодноразово наголошував і президент України Володимир Зеленський. 

«Люди мають відчувати, що ресурс бюджетів використовується справедливо і правильно. Кожен розуміє про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають. Спочатку перемога», – наголошував президент.

Ми звернулися до міської ради та безпосередньо у Личаківську райадміністрацію, аби з'ясувати, за скільки коштів та чому саме зараз вирішили ремонтувати вулицю Мучну. Втім, відповідь нам так і не надали.

Варто зазначити, що Андрій Садовий живе у віллі, розташованій на вулиці Стрілецькій. Загальна площа цього будинку складає 695 кв. м. (в тому числі житлова площа – 234 кв. м). Відомо, що маєток міському голові обійшовся щонайменше у пів мільйона доларів. Будинок має 3 поверхи: перший цокольний поверх (розміщений гараж на 2 авто та господарські приміщення), на другому та третьому – житлові приміщення. Кухня має вихід на терасу. На горищі також обладнана кімната.

ІА "Вголос": НОВИНИ