Подію організовує Наталя Котляр, для підтримки БФ Inspiration Family, що опікуються дорослими онкопацієнтами. Фонд створили п'ять жінок, які пройшли через лікування раку. У вересні 2020 року це обʼєднання стало фондом підтримки дорослих онкопацієнтів.

У планах організаторки провести подібні благодійні гастро-вечори ще у Києві та в Одесі, а також зробити їх щорічними.

Всі кошти з продажу квитків та зібраних на благодійному аукціоні, будуть передані у благодійний фонд підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family. На цю суму фонд зможе оплатити дороговартісне дослідження ПЕТ-КТ для 40 пацієнтів з онкогематологічними захворюваннями, яке не покривається державою, але вкрай важливе для визначення подальшого лікування.

Деталі вечора: 

  • 8 лютого о 18:30 год
  • Вартість: 3900 грн/ос
  • Dress code: smart casual 
  • Локація: Citadel – Gastro boutique Hotel & Restaurant.
  • Адреса: м. Львів, вул. Грабовського, 11
  • Ведучий вечора: Олександр Кучер
  • У програмі благодійний аукціон з лотами від партнерів події та українських митців.

Статистика 

  • Понад мільйон українців хворіє на різні форми раку.
  • Рак займає друге місце після серцево-судинних захворювань серед основних причин смерті.
  • Щороку понад 90 000 українців дізнаються про діагноз рак
  • Понад 35 000 людей працездатного віку помирають від раку щороку в Україні
  • Майже кожен третій випадок діагностується на 3-4 стадії, що значно знижує шанси на повне одужання.
  • Найбільш поширені види раку: рак легенів – серед чоловіків, рак грудної залози – серед жінок.

Мета цього вечора – зібрати 500 000 гривень для допомоги дорослим онкопацієнтам.

Добро вище краси! Запрошуємо всіх стати частиною цієї особливої події, яка вперше проводиться у Львові в такому форматі

Протягом вечора, під рояль та інструментальну музику, буде звучати голос джазового виконавця Павла Ільницького.

Чотири кращі шефи країни будуть готувати авторські страви, які надихнуть гостей творити добро. Серед них:

  • Артур Туманян — шеф-кухар з досвідом більше 13 років, власник двох мідних сковорідки від Національної ресторанної премії “СІЛЬ” та власник двох нагород від проєкту “13 CHEFS”. Сьогодні шеф-кухар ресторану Idillio (м.Київ) та бренд-шеф Bristol Hotel (м.Одеса).
  • Сушко Євгеній — співзасновник кондитерської “SHOco”, Президент у WEST CHEF GROUP/ГО “Західна Шеф Група”. Сьогодні шеф-кухар у Citadel Inn Hotel&Resort.
  • Терентій Сопін — учасник проєкту “Топот”, учень іспанського шефа з 2-ма зірками Мішлен, Дані Ґарсія та шефа Хорхе Хемес, шеф-кухар з 13-річним досвідом роботи. Сьогодні проектний шеф-кухар “De Art”.
  • Віктор Тимчишин один із провідних прогресивних шефів в Україні, учасник та ведучий кулінарних програм. Досвід роботи шефа з різноманітними світовими кухнями (італійська, в’єтнамська, середземноморська) – понад 20 років. Брав участь у запуску та роботі над оновленням ресторанів у Києві, Дубаї, Казахстані. Засновник концептуального напряму сучасної української кухні «Ukrainian Fashion Food», за мотивами якого було знято одне з перших кулінарних шоу.

Під класичні мелодії та вишукані страви гості благодійного гастро-заходу будуть куштувати витримане вино, спеціально підібране під кожну із авторських страв  шеф-кухарів.  

“Мене звати Наталя, і я організатор цієї вечері. У вересні минулого року моїй мамі діагностували рак, а вже у листопаді вона покинула цей світ. Ця вечеря в памʼять про мою маму… Але ж так і є — кожна наша дія змінює світ навколо. Те, як ви дивитеся, слухаєте, бажаєте хорошого дня іншим людям, говорите  компліменти чи даруєте посмішки. Благодійність існує в усіх нас. Служіння іншим людям приносить нам більше щастя, ніж самовдоволення. Іншими словами, благодійність робить нас щасливішими, адже вона надає нашому життю сенс.”

Підтримка партнерів 

До благодійної вечері уже долучилися та запропонували лоти такі бренди: медичний курорт преміум-класу Edem Resort Medical & SPA, кращий готель Буковелю “HAY Boutique Hotel & SPA”, медичний простір “MedSpace”, мережа медичних лабораторій “Ескулаб”, ​​ перше інклюзивне ательє “Lady Di”  та інші.

Ювелірний бренд “Марко Солі” готує ексклюзивну прикрасу для аукціону. Партнер заходу ринок «Шувар» забезпечить шефів усіма необхідними продукати, а ще гості матимуть змогу скуштувати у одній із страв ікру власного виробництва осетрової ферми «Millor Caviar”, яка надасть есклюзивну баночку ікри на аукціон.

Також до заходу долучилися арт-митці такі як: скульптор, кераміст  Василь Бабій, сучасна українська художниця та фотографиня Ірина Депко, роботи якої будуть представлені під час події, а також Ірина малюватиме полотно під час вечері. Цю картину можна буде придбати під час аукціону.

Молодий український художник Лесь Панчишин, чиї роботи виставлялися у Швеції, Австрії, Бельгії та Парижі,  Нью-Йорку та Чикаго, готує полотно спеціально для аукціону. Лесь бере активну участь в створенні благодійних лотів, адже щиро та глибоко розуміє проблему — його мама теж померла від раку.

Благодійна культура України зростає з кожним роком, відомі бренди, масштабні компанії долучаються до зборів та допомагають людям долати складні хвороби. Цей благодійний вечір є обовʼязковим внеском в популяризацію регулярної допомоги тим людям, які через брак знань та фінансів не можуть протистояти раку.

Запрошуємо всіх підтримати цю ініціативу та проявити свої найкращі якості, щоб сотні тисяч людей, які живуть з нами в одній країні, змогли зменшити масштаби своєї хвороби, а в майбутньому — повністю її позбутися. 

Дайте нам тисячу років і ми врятуємо цей світ! 

Придбати квиток на благодійний гастро-вечір, ознайомитися з деталями та стати частинкою благодійності  можна за посиланням charitydinner.online

ІА "Вголос": НОВИНИ