Про це в інтерв’ю «5-му каналу» розповів заступник Міністра оборони України Юрій Гусєв.

«Впершу чергу ці гроші підуть на забезпечення харчування військовослужбовців. Близько 1,3 млрд грн призначені на те, щоб військовослужбовці, які прийшли по четвертій, п’ятій, шостій хвилі мобілізації, а також весняний та осінній призови були забезпечені якісним харчуванням. Ми працюємо над тим, щоб і норми харчування і його якість покращувалися», – сказав Гусєв.

Окрім цього додаткові фінанси необхідні для пошиття нової форми та створення непорушних запасів на складах ЗСУ.

«Додатково нам потрібно близько 1,7 млрд грн, щоб військовослужбовці отримали хорошу форму з якісної тканини, виготовлену за новими технічними умовами за натівськими зразкам, і щоб ми могли частину закласти на непорушні запаси у склади Збройних Сил. Лише впродовж червня-липня буде поставлено близько 160 тисяч комплектів літньої польової форми», – зазначив заступник міністра оборони.

Окрім цього, частину фінансів буде витрачено на грошове забезпечення збільшенної кількості військовослужбовці. «У зв’язку з тим, що кількість військовослужбовців в Україні зросла, нам потрібні додаткові фінанси. Мінфін іде нам назустріч, і ми сподіваємося, що вже цього тижня, можливо, наступного будуть відповідні подання уряду на перегляд бюджету міністерства оборони», – наголосив Гусєв.

Як відомо, міністр оборони Степан Полторак направив Міністерству фінансів лист із проханням збільшити фінансування його відомства на 7,7 млрд грн цьогоріч.

ІА "Вголос": НОВИНИ