Роскомнадзор вимагає від компанії Google розблокувати youtube-канали Russia Today, які були заблоковані за поширення фейкових повідомлень та неправдивої інформації. У випадку відмови російська влада погрожує заблокувати YouTube на всій території країни.

Про це пише російський «Інтерфакс».

У повідомленні йдеться про лист «з вимогою в максимально короткі терміни зняти всі обмеження з YouTube-каналів »RT DE« і »Der Fehlende Part". Він надійшов до компанії Google від російського регулятора. Зауважимо, що вказані канали належать російському ЗМІ Russia Today.

У листі Роскомнадзора стверджують, що дії адміністрації Google порушують "ключові принципи вільного поширення інформації, безперешкодного доступу до неї і є актом цензури щодо російських ЗМІ".

Росіяни пригрозили покарати найбільший відеопортал світу «повним або частковим» обмеженням доступу, а також штрафом від 1 до 3 млн рублів.

Понад те, представники путінського режиму свтерджують, що адміністрація YouTube займається цензурою розміщеного в акаунтах російських ЗМІ контенту під формальними приводами. Зауважимо, що модератори відеохостингу дійсно неодноразово накладали обмеження на офіційні акаунти і матеріали російського видання Russia Today. Зокрема через поширення неперевіреної або ангажованої інформації. 

Блокування західних IT-сервісів не виключають і в Кремлі. Як повідомляє «Интерфакс», прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив наступне: "Якщо наші контрольні органи дійдуть висновку, що це дійсно порушення нашого законодавства, то звичайно ж не можна і не слід виключати можливість вжиття заходів щодо примусу цієї платформи до виконання наших законів".

Нагадаємо, в серпні цього року Google заблокував можливість стороннього доступу до акаунтів працівників афганського уряду, аби вберегти їх від розправи з боку бойовиків руху «Талібан». 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ