Про це повідомляє російське державне агентство ТАСС.

«Сьогодні (14 жовтня) ми направимо до України лист з проханням пояснити значне збільшення постачань рослинницької продукції – яблук, груш, томатів і огірків після введення нами заходів у відповідь на економічні санкції», – повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.

Впродовж тижня Россільгоспнагляд має намір з'ясувати ситуацію, після чого прийме рішення щодо можливості заборони на ввезення овочів і фруктів з України.

Він зазначив, що територіальні управління відомства з найбільш близьких до України регіонів фіксують різке зростання ввезення рослинницької продукції в Росію з України у серпні та вересні 2014 року порівняно з аналогічним періодом роком раніше. Вся ввезена продукція зазначається як українська або знеособлена, уточнив Данкверт.

«Ми підозрюємо наших колег у тому, що європейська інтеграція у них вже почала активно працювати і вони займаються реекспортом європейської продукції», – заявив він. 

Нагадаємо, 6 серпня, президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким заборонив терміном на один рік ввезення до Росії сільгосппродукції, сировини і продовольства з країн, що приєдналися до санкцій проти РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ