Про це повідомляє «Reuters».

Шведська поліція наразі розслідує 15 заяв про згвалтування та близько 40 випадків іншої сексуальної наруги, що сталися впродовж двох музичних фестивалів.

"Важливо переконати поліцію, прокуратуру та інші уповноважені органи краще розслідувати дані злочини, щоб ми були впевнені у викритті справжніх злочинців", - сказав Льовен.

Маттіас Гренестам, керівник попереднього розслідування секс-атак на фестивалі в Браваллі, що знаходиться в 140 км від Стокгольма, говорить, що нападники були різного віку та діяли по одному.

"Наразі немає змоги вважати що нападники діяли в групах", - сказав він.

Поліція Карлстадту, що знаходиться в 300 км від Стокгольму, де проходив інший фестиваль, попередньо вважає підозрюваними у секс-насильстві групу з семи чи восьми молодих мігрантів, що діяли окремо. 

При цьому в поліції Карлстадту вже встигли заявити в інтерв'ю шведському радіо, що серед гвалтівників були не тільки мігранти.

Раніше цього року, поліція почала розслідування звинувачень в покриванні деякими співробітниками правоохоронних органів підозрюваних у сексуальному насильстві на музичному фестивалі у Стокгольмі в минулому році, переважну більшість серед яких складали мігранти.

Нагадаємо, під час святкування Нового 2016 року у Кельні та інших німецьких містах групи мігрантів здійснювали організовані напади на місцевих жителів, що святкували на площах та вулицях своїх міст, з метою грабежу та сексуальних домагань. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ