В американському місті Атланта спалахнули протести після того, як поліцейський застрелив афроамериканця під час затримання.

Про це повідомляє CNN.

Як зазначається, у п'ятницю ввечері в Атланті співробітник поліції застрелив афроамериканця Рейшарда Брукса при спробі втечі.

Поліцейські отримали отримали скаргу на водія, який заснув в черзі до віконця видачі замовлень. Ним був Рейшард Брукс, який перебував у стані алкогольного сп'яніння та почав чинити опір під час затримання.

На відео, опубліковане на YouTube-каналі видно, як Брукс намагається втекти від поліції, вихопивши у одного з них електрошокер. Також чути звуки пострілів.

За даними поліції, Брукс прицілився з шокера в одного з поліцейських, після чого один із правоохоронців кілька разів вистрілив. На кадрах також видно, що поліцейські надають медичну допомогу потерпілому, однак він помер у лікарні.

Після цієї події у місті спалахнули протести проти поліцейського свавілля. Мітингувальники перекрили трасу, яка веде у місто, згодом почалися заворушеня - бунтівники підпалили ресторан, власник якого подзвонив поліції.

У результаті заворушень затримано щонайменше 36 осіб. Один з поліцеських, який затримував Брукса, був звільнений, його напарника відправили на адміністративну службу. Також, голова поліції Еріка Шилдс подала у відставку.

Нагадаємо, українську журналістку жорстоко побили на протестах у США.

ІА "Вголос": НОВИНИ