Шахтарі, що третій тиждень протестували під землею на чотирьох шахтах Криворізького залізорудного комбінату, пристають на умови адміністрації, підписують Меморандум і частково піднімаються на поверхню.

Про це голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець повідомив у Фейсбуці.

“Попередньо стало відомо, що в ході перемовин гірників та адміністрації КЗРК було досягнуто домовленості, що всі гірники, хто знаходився під землею з першого дня протесту, підпишуть Меморандум і це буде гарантією непритягнення їх до відповідальності, запорукою непереслідування.

Адміністрація КЗРК категорично наполягла на тому, що передбачені Меморандумом вимоги в частині підвищення зарплат на підприємстві наберуть чинності з моменту, коли на поверхню підіймуться всі протестувальники всіх чотирьох шахт”, - написав він.

Як зазначається, вчора всі учасники протесту шахт «Тернівська» та «Гвардійська» у повному складі піднялися на поверхню. У суботу, 26 вересня, на шахті «Тернівська» перша зміна приступила до роботи.

Разом з тим, протести продовжують6 8 гірників шахт «Жовтневої» та «Батьківщина» Криворізького залізорудного комбінату.

Нагадаємо, на підтримку страйкуючих шахтарів у Кривому Розі запустили міжнародну кампанію.

ІА "Вголос": НОВИНИ