Про це 21 грудня повідомили у прес-центрі Державної фіскальної служби України.

Зазначимо, що військовий збір в Україніі було введено на початку серпня 2014 року в позачерговому порядку на закритому засіданні Верховної Ради 31 липня. Його ставка становить 1,5% від об'єкта оподаткування для фізичних осіб - резидентів і нерезидентів, що одержують доходи як в Україні, так і за її межами, а також податкових агентів.

Відповідальними за утримання (нарахування) та сплату (перерахування) військового збору до бюджету є роботодавці, які виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, і податкові агенти - для інших оподатковуваних доходів із джерела їхнього походження в Україні.

Військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв'язку із трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, а також виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав за цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті прийому-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування і сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов'язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та у спосіб, як визначено статтею 176 Податкового кодексу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ