Колишній Президент України Віктор Янукович, котрого обвинувачують у державній зраді, не виступив на судовому засіданні з останнім словом.

Нагадаємо, 29 вересня екс-президент просив суд забезпечити його участь у судових дебатах шляхом відеоконференцзв’язку і з адвокатом, для реєстрації котрого як іноземного адвоката в Росії потрібен місяць.

Однак сьогодні він не вийшов із Оболонським райсудом Києва на зв'язок, повідомляє «Прямий».

«Засідання оголошується продовженим. Не з'явився шляхом відеоконференції обвинувачений Янукович Віктор Федорович», — повідомив суддя.

Зокрема, адвокат надав суду медичні довідки про стан здоров'я Януковича та сказав, що у цьому центрі немає можливості провести відеоконференцію.

«В медичному закладі заявили про неможливість. Також додаю відповідь ізраїльського лікаря з приводу захворювання Віктора Януковича», — заявив адвокат.

Крім того, захист подав клопотання про зупинення судового провадження, бо Янукович хоче свідчити у суді.

«Прошу зупинити провадження проти Віктора Федоровича, клопочу про допит лікаря з Ізраїлю, котрий може розповісти деякі обставини хвороби Януковича», — додав адвокат.

Як писав “Вголос”, 18 листопада росЗМІ поширили інформацію, що Януковича було госпіталізовано “у знерухомленому стані з підозрою на травму хребта і травму коліна, які він отримав під час гри в теніс на одному з підмосковських кортів”.

Зазначається, що Януковича відправили до реанімації НДІ “швидкої допомоги” ім. Скліфосовського, а потім перевели до приватної клініки.

18 листопада захисники обвинуваченого повідомили, що Янукович не прийде на суд із останнім словом, бо в нього “важка травма”.

ІА "Вголос": НОВИНИ