Під час звернення до народу Моді зазначив, що громадяни, яки мають на руках такі купюри, можуть обміняти їх у банках або на пошті з 10 листопада по 30 грудня.

Про це повідомляє «Indianexpress». 

Індійський прем’єр зазначив, що скасовані купюри віднині не є законним засобом платежу і залишаються «просто безкорисним шматком паперу». Проте він підкреслив, що усі банкноти меншого номіналу та монети залишаються.

Моді також анонсував випуск нових банкнот номіналом у 2000 рупій. Він додав, що ніяких змін у обміні валют, чекових розрахунках, платіжних системах і т.д. не буде.

За словами Моді, уряд боровся з загрозою корупції та брудних грошей від самого свого призначення два роки тому. Він також переконував людей допомагати урядові у боротьбі з фальшивомонетництвом.

Прем'єр-міністр висловив упевненість в тому, що співробітники банків і поштових відділень швидко перейдуть до нових правил. Він також сподівається, що політичні партії, робочі, громадські організації та засоби масової інформації поглибляться у його боротьбу.

«В історії країни настає момент, коли люди захочуть брати участь в державному будівництві та реформах. Далеко не всі такі моменти втілюються в життя», — сказав Моді.

Прем'єр-міністр зазначив, що заходи були спрямовані на стримування укоріненої хвороби — корупції та відмивання грошей.

«Існує необхідність у вирішальній війні проти загрози корупції, брудних грошей і тероризму. Корупція, брудні гроші і тероризм це гнійні рани, які спустошують країну зсередини», — сказав він.

Після оголошення по всій країні утворились величезні натовпи навколо банкоматів. Люди ставали у черги, аби розміняти готівку на дрібніші номінали.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ