Вчора, 23 травня, в Італії у Альпах сталася жахлива катастрофа на гірській канатній дорозі «Стреза-Моттароне». На найвищій частині канатної дороги обірвалася кабіна з людьми.
Про цю трагедію у соцмережах повідомив Igor Matys
У Фейсбуку пишуть про 13 осіб, що загинули. Серед загиблих є діти. По дорозі до лікарні в місто Турин одна дитина з двох потерпілих померла.
Ця панорамна канатна дорога на вершину гори Моттароне відкрилася після карантину лише 24 квітня. Відомо, що упродовж двох років, а саме з 2014 по 2016рік її закрили на технічне обслуговування. Ця лінія з'єднувала туристичне місто Стреза з вершиною Моттароне.  Подорож канатною дорогою тривала 20 хвилин. Найвища точка дороги знаходиться на висоті 300 метрів від вершини гори Моттароне, висота якої становить 1491 м над рівнем моря.
Зараз на місці трагедії триває рятувальна операція. Її проведення ускладнюється тим, що кабіна впала на лісистій ділянці.
Стреза - місто на півночі Італії, у регіоні П’ємонт, що у провінції Кузіо Оссола. Населення містечка, що розташоване на озері Маджоре, біля підніжжя вершини гори Моттароне - приблизно 5 тисяч осіб. Зі Стрези відкривається вид на чотири з п’яти Борромських островів.
Фото агенції Ansa

ІА "Вголос": НОВИНИ