У Львівській ОДА заявили, що в ЛМР недбало поставилися до вшанування століття Листопадового Чину.

Про це кореспондентові «Вголосу» розповіла Мирослава Туркало, директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

«Оргкомітет, який був створений в ОДА, неодноразово проводив засідання, на яких велися дискусії щодо місця встановлення пам’ятника. Там були запрошені представники ЛМР, історики та громадськість. Після цих всіх обговорень було запропоноване місце на розі Листопадового Чину і Огієнка, а те, що відбулося опісля, і які рішення приймала міська рада – ми зрозуміти не можемо».

Микола Посівнич, історик, зазначив, що активну діяльність ЛМР почала проводити після того, як представники з ОДА на них надавили із претензіями.

«Тут не треба ставити таке цинічне запитання, чому два пам’ятники… Було дуже багато проектів, але міська рада, на жаль, саботувала підготовку рішень, який власноруч не дав здійснити плани щодо національно-патріотичних заходів. Коли ми підняли питання, чому міська рада веде таку бездіяльність, вони одразу почали підтримувати заходи, відкривати хрести. Але львів’яни, звичайно ж, дадуть свою політичну оцінку на наступних виборах».

Також в ОДА додали, що на встановлення їхнього пам’ятника було виділено 5 млн гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ