Міст збудований в 1946-у році функціонував здебільшого для вантажних потягів. Його демонтували задля створення транспортної розв'язки, яка стане частиною так званої «Дороги Єдності».

Про це повідомила Жидачівська міська рада на своїй сторінці в Facebook. 

Як вказано в публікації, залізничний міст було споруджено під час післявоєнного будівництва Жидачівського паперово-целюлозного комбінату. Він був розташований при в'їзді в місто з напрямку Калуша, на вулиці Січових Стрільців. Це ділянка колишньої автошляху міжнародного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка.

 

В рамках заходів до 30-ї річниці Незалежності України рішенням уряду її об'єднали з трасою М-04 у єдиний автошлях, який став найдовшим в Україні - М-30. Він з'єднав місто Стрий на Львівщині з населеним пунктом Ізварине на російському кордоні. В Укравтодорі назвали цей проєкт «Дорогою Єдності», в рамках якого відбувається зокрема й масштабний ремонт найдовшої траси України. 


Як зауважили в Жидачівській міській раді, демонтаж мосту дозволить розв'язати проблему з в'їздом великогабаритного транспорту з цього напрямку. Як можна зауважити на фото, міст був доволі низький, а габарити проїзду під ним фактично робили неможливим заїзд спеціалізованого великогабаритного транспорту. 

«Демонтаж цієї споруди дозволить вирішити питання організації руху транзитного великогабаритного транспорту в об'їзд вул. Тернопільської - вул. Каштановою», - говорять в Жидачівській міськраді. 


Дорога Єдності з блокпостами


Зауважимо, що частина автошляху М-30 пролягає територіями, які перебувають під контролем російських гібридних військ.  Від окупованого Донецька до Ізвариного вона пролягає через Луганськ та інші окуповані міста - Дебальцеве, Алчевськ, Єнакієве, та менші населені пункти. 

Нагадаємо, що Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат, частиною інфраструктури якого і був міст, зараз працює у непростих умовах. На сторінках підприємства у соціальних мережах можна побачити оголошення про вакансії, які пропонує підприємство. 

Водночас згідно з даними системи YouControl підприємство, де ще 10 років тому працювало близько 800 людей, перебуває у стані банкрутства та має податковий борг.

ІА "Вголос": НОВИНИ