Про це розповів власкор «Вголосу» у зоні бойових дій.

Він зазначив, що тіла тих, кого хоронили у Старобільську були дуже сильно понівечені, тому візуально не можливо було визначити, хто ці люди. Із кожного тіла взяли зразок ДНК, щоб згодом знайти родичів загиблих бійців. Всього у морзі було 33 тіла, але 5 солдатів вдалося упізнати до захоронення. 

«Всі ці військові загинули 5 вересня, саме у той день, коли було оголошено перемир’я. Ймовірно, велика частина із тих, кого ховали сьогодні, або й навіть усі, служили у 80-ій аеромобільній бригаді та батальйоні «Айдар». Є також інформація, що частина хлопців були застрелені, будучи полоненими, а не на полі бою. Їхні тіла були дуже понівечені, а це означає, що з них сильно знущалися», – розповів журналіст.

Він додав, що ці тіла від 5 вересня були у моргу м. Старобільськ, однак в кінці місяця з’явилась ініціатива відправити ці тіла у морг міста Харків. Однак один із офіцерів батальйону «Айдар» разом із громадою Старобільська та військовими і добровольцями домоглися від місцевої влади, щоб загиблих бійців поховали на кладовищі на почесному місці.

«На цвинтарі зробили алею для цих військових. На їхніх могилах написано «Тут похований тимчасово невідомий Герой України». Вчора з почестями цих бійців поховали. У центрі міста звучали україномовні повстанські пісні, промови комбатів та громадських діячів. Таким чином Старобільськ віддав честь Героям, які загинули», – сказав власкор «Вголосу».

Зараз, за його словами, шукають людей, чиї близькі та рідні зникли на сході України в той самий час, коли вбили хлопців.

Як писав «Вголос», о 18:00 5 вересня почав діяти режим припинення вогню, про який домовилась контактна група в Мінську. 

Відтоді до кінця вересня, за даними правозахисників, на Донбасі загинуло 300 російських військових.

ІА "Вголос": НОВИНИ