Про це повідомляє «112 Україна».

«На місце загибелі Павла Шеремета, на перетин вул. Франка та вул. Хмельницького,  продовжують приходити люди, вони шанують його пам'ять. Тут звучить музика, сюди приносять квіти, лампадки. Тут зібралася величезна кількість журналістів. Тут встановили плакат з фотографією Павла Шеремета. Тут також знаходяться правоохоронці, вони стежать за правопорядком і чергують, щоб автомобілі поряд з місцем загибелі Павла Шеремета сьогодні не паркувалися», – повідомляє з місця подій кореспондент.

Учасники збираються безпосередньо на місці вбивства – на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького. Звідти колона пішим ходом відправиться під будівлі Нацполіціі, МВС і Адміністрації президента. Акція завершиться о 10:00.

«Щойно квіти поклала посол США в Україні пані Йованович. Далі планується, що збираються люди і будуть йти ходою під АП до силових структур, щоб нагадати про справу Павла Шеремета, адже за рік досі невідомі ні організатори, ні виконавці вбивства. Зараз колишні співробітники і знайомі розмальовують асфальт чорною фарбою. Це написи «Хто вбив Павла?», це один з етапів акції, яка тут відбувається», – також зазначила кореспондент.

Як писав «Вголос», журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівникові інтернет-видання «Українська правда» Олені Притулі, однак її самої в автівці не було. Поліція кваліфікувала вибух автівки з Шереметом як умисне вбивство.

22 липня в мережі з'явився відеозапис з камер спостереження, на якому зафіксовано момент закладання вибухівки під авто журналіста.

З приводу того, що сталося, генпрокурор України Юрій Луценко висловив думку, що вбивство Шеремета може бути частиною великого плану. Також Луценко пообіцяв з ганьбою звільнити правоохоронців, які «злили» відео з матеріалів слідства щодо вбивства Шеремета. Ключова версія слідства – помста за професійну діяльність.

Зазначимо, у справі Шеремета було проведено журналістське розслідування. У ньому йдеться, зокрема, що біля будинку журналіста перебував співробітник Служби безпеки України Ігор Устименко. У СБУ заявили, що Устименка звільнили з відомства у 2014 р.

Шеремета поховали 23 липня в Мінську.
 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ