Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова відмовилася відкривати кримінальну справу проти нардепа Андрія Іванчука за кнопкодавство.

Про це повідомляє рух «Чесно».

Хто такий Андрій Іванчук

Іванчук - це депутат-мажоритарник з  Івано-Франківської області. Він є членом депутатської групи «Довіра».

5 листопада народного обранця спіймали на кнопкодавстві у Раді.

Варто зауважити, що такі дії підпадають під статтю 364-2 ККУ (голосування народного депутата замість іншого нардепа).

Звернення в Офіс прокурора

Представники руху «Чесно» надіслали офіційний запит генпрокурору України Ірині Венедіктовій щодо Іванчука, який скоїв дане правопорушення.

Нагадаємо, що право вносити відомості стосовно депутатів у Єдиний реєстр досудових розслідувань має або генпрокурор, або посадова особа, яка виконує його обов’язки.

Відповідно до даних «Чесно», Венедіктова ніяк не відреагувала на цей запит протягом 30 днів.

Офіційна відповідь Офісу генпрокурора

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова переконана, що підстав для відкриття кримінального провадження проти Іванчука наразі немає, оскільки не було дотримано вимог регламенту парламенту про відповідний порядок направлення заяви.

За її словами, спершу журналіст мав подати запит до апарату Верховної Ради щодо кнопкодавства, при цьому надати докази у вигляді фото або відео.

Цікаво, що у «Чесно» наголосили, що вони дотрималися процедури. В апараті Ради відповіли, що звернення журналіста «за дорученням керівництва ВРУ опрацьовується структурним підрозділом апарату».

 

Читайте більше актуальних новин України та світу:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ