На Львівщині затримали сімох людей за підозрою у привласненні понад 44 млн грн з бюджету. Серед них відомий львівський бізнесмен, радник міністра фінансів Віталій Ломакович.

Про це повідомило видання Lviv.media.

Також затримали посадовців Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

За даними видання, сімох людей було затримано та оголошено їм підозри за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму 44 млн 347 240 тис. грн. посадовими особами Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного та службовими особами ТОВ «Укрстройкомплект».

«Для заволодіння коштами до офіційних документів вносилися неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт. З метою виведення коштів у тінь та надання легальності фінансовим операціям, підрядник перераховував субпідрядним організаціям кошти за роботи, які вони фактично не виконували. В такий спосіб учасники схеми заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 44 млн грн», – розповіли у департаменті стратегічних розслідувань.

Йдеться про привласнення грошей під час проведення будівельних робіт з реконструкції у військовому містечку № 81 (військовий ліцей м. Червоноград Львівської області).

Серед затриманих 20 березня: 

  • організатор — Віталій Ломакович
  • співорганізатор — Володимир Баб’як
  • виконавець директора ТзОВ «Укрстройкомплект» — Єгор Клименко 
    пособник — начальник виробничого відділу ТОВ «Укрстройкомплект» — Олег Чубченко
  • пособник — бухгалтерка ТОВ «Укрстройкомплект» — С. Маліцька;
  • пособник — старший науковий співробітник факультету бойового застосування військ Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного — полковник Юрій Черевко
  • пособник — начальник військового ліцею Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (командир в/ч) полковник — Іван Сивоус

 Правоохоронці проводять обшуки вдома та на місці праці усіх підозрюваних.

Довідково: Віталій Ломакович — львівський бізнесмен, власник компанії з управління активами «Оптіма капітал» та низки підприємств, які працюють у сфері будівництва, операцій з нерухомістю та енергетики. З 2020 року Ломакович є радником міністра фінансів.

ІА "Вголос": НОВИНИ