Відсутність справді сильної патріотичної влади постійно породжує відцентрові процеси в Україні. Адже у нас немає сильного центру: він паралізований.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів доцент кафедри культурології Києво-Могилянської академії, політолог, філософ, публіцист, колумніст, журналіст Ігор Лосєв.

«Я пам’ятаю, у 1991 році, коли був референдум про незалежність, мої земляки в Севастополі побігли до книгарень шукати українські словники та підручники. А коли побачили Леоніда Кравчука з його «виваженістю», почали відчувати зневагу до української влади. А коли ще прийшов Леонід Кучма і сказав: «А ми зробимо російську другою державною», то взагалі ніхто вже українську мову вивчати не хотів», - зазначив філософ.

Також він розповів, які «захисні механізми» мали б запровадити у нашій країні, аби зберегти ідентичність української нації.

«Треба змінити систему освіти, функціонування інформаційного простору, створити справді потужну українську культуру, шоу-бізнес. Добре хоч нарешті взялися за кінематограф», - резюмував Ігор Лосєв.

Більше читайте тут: «Інтелектуал Ігор Лосєв: «Щоб залишитися на мапі Європи, нам потрібен менталітет народу-воїна».

ІА "Вголос": НОВИНИ